Ο Σφυγμός της Ημέρας
Φοίβος Καρζής


Το ντόπινγκ είναι πολιτικό
513 αναγνώστες
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008
10:25

Παρασκευή 11 Απριλίου- και πόση απίστευτη υποκρισία μπορεί να κρύβει η υπέροχη χώρα του Αναβολιστάν;

Φταίει για όλα ο Ιακώβου. Γι’αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Ασφαλώς φταίει. Πολύ, άφθονα, απεριόριστα. Φταίει με κεφαλαία και η κεφαλή του βρίσκεται επί πίνακι. Το ήξερε πολύ καλά, καλύτερα από τον καθένα, αυτός που ξεκίνησε την καρριέρα του καταγγέλλοντας τα αναβολικά, ότι η ντόπα δίνει δόξα, αλλά εάν σε πιάσουν τελείωσες. Έζησε αρκετή δόξα, ώστε τώρα να μην δικαιούται να έχει παράπονα. Και δεν ήταν η δόξα σκέτη, σαν καφές Παπαγάλος. Ήταν πασπαλισμένη με χιλιάδες ευρώ. Δεν θα δακρύσουν τα αγάλματα των ηρώων που δεν θα τους κάνει παρέα η προτομή του.

Αλλά μόνο αυτός; Είναι πραγματικά καταπληκτική αυτή η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Άρσης Βαρών, η οποία δεν είχε ιδέαν του πράγματος. Έπεσε από τα σύννεφα, σαν τις γριούλες της γειτονιάς όταν συνελάμβαναν τα μέλη της 17 Νοέμβρη. Και φαινόταν καλός οικογενειάρχης, αγόρι μου. Ποιος να το έλεγε… Ούτε που το είχαν υποψιαστεί ότι μπορεί να υπήρχε κάτι σάπιο στο βασίλειο της Ναδρολονίας. Και τους έβλεπαν να σηκώνουν αυτοκίνητα με το δάχτυλο και σκέφτονταν, μωρέ μπράβο. «Σαν θέλουν οι Έλληνες να παινευτούν, τέτοιους βγάζει το έθνος μας θα λένε». Είναι το γονίδιον της φυλής, είναι η αθάνατη ρίζα μας που δεν αφήνει να γονατίσουν κάτω από τη μπάρα. Είναι εμφανές διότι όσοι πήγαν να μας συναγωνιστούν ήταν κάτι Βούλγαροι και κάτι Τούρκοι. Ήταν ποτέ δυνατόν;

Δεν ήξερε τίποτα η Ομοσπονδία. Δεν ήξερε το Δ.Σ. της. Δεν ήξερε ο πρόεδρός της, ούτε ο προηγούμενος φυσικά. Δεν ήξερε κανείς από όσους πολιτεύθηκαν πάνω στις δάφνες και τα κονέ και τη δημοσιότητα που τους χάρισαν τα μετάλλια των ημίθεων. Δεν ήξερε κανείς υπουργός Αθλητισμού από αυτούς που έχουν βγάλει μερικές χιλιάδες φωτογραφίες αγκαλιά με τους αρσιβαρίστες «μας» τους οποίους μπορείτε να τιμήσετε δίνοντάς μου την ψήφο «σας».

Δεν ήξερε κανείς βουλευτής ή παράγων από εκείνους που συνωστίζονταν για μια φωτογραφία μαζί τους για το προεκλογικό φυλλάδιο. Αλλά όχι μόνον αυτοί. Δεν ήξερε ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί – που μετά από κάθε μετάλλιο έκαναν διαγωνισμό ποιος θα στείλει πρώτος το τηλεγράφημα των συγχαρητηρίων για να παίξει πρώτο στα δελτία και να δείξει την άπειρη ευαισθησία του για τις επιτυχίες του γένους. Δεν ήξεραν ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί που έβαζαν στα ψηφοδέλτιά τους και αναδείκνυαν έτσι σε εθνικά πρότυπα ανθρώπους με μόνη, αλλά μόνη χωρίς καμμία άλλη, προδιαγραφή ένα μετάλλιο και την αίγλη του, για να μετατρέψουν την ψύχωση και την ανοησία σε ψήφους. Αυτοί δεν ήξεραν τίποτα, όπως δεν ξέρουν σήμερα τον Ιακώβου.

Όσο για το επίμαχο σκεύασμα, όταν ζητήθηκε από τον υπουργό Αθλητισμού, του είπαν πως καταναλώθηκε όλο. Είναι βέβαιον. Μεγάλες δόσεις έχουν διαχυθεί ανεξέλεγκτα στην αγορά. Ένα από τα συστατικά του, η βουπρενορφίνη, προκαλεί ως παρενέργεια και παραισθήσεις. Πιθανολογώ ότι ποσότητα διοχέτευσαν υποβολιμαία και προς τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, με αποτέλεσμα να καταθέσει αγωγή ενός εκατομμυρίου ευρώ σε βάρος του κ. Τσίπρα για πολιτικές δηλώσεις. Δεν χρειάζεται να διαθέσει το εκατομμύριο σε χορηγία προς το Συνασπισμό, όπως υποσχέθηκε. Του έδωσε ήδη αντίστοιχης αξίας διαφήμιση.

Σχόλια

11/04 11:13  vampire
Αυτοί ντοπαρισμένοι και εμείς μαστουρωμένοι!
Καλά μας έχουν για τόσους ηλίθιους; Δεν μπορούν να βρουν καν μια δικαιολογία της προκοπής. Την μια ότι λένε έκαναν λάθος οι Κινέζοι τώρα ότι φταίει μόνο ο Ιακώβου!
Σε αυτή την χώρα δεν υπάρχει πια λογική.
Ζούμε στο Βασίλειο του παράλογου και της Ηλιθιότητας.
11/04 14:57  Φοίβος Καρζής
Μα έχουμε παράδοση στις ωραίες δικαιολογίες. Θυμηθείτε τα ομόλογα, τις υποκλοπές, το DVD, τα 5,5 εκατομμύρια, το αυθαίρετο Σουφλιά που το έφτιαξε έτσι ο άτιμος ο μηχανικός, το Μαγγίνα που δεν ήξερε ότι πρέπει να βάζει ένσημα στους Ινδούς και δεν του το είχε πει κανείς στο υπουργείο Απασχόλησης, το ΠΑΣΟΚ που έχασε επειδή συνωμότησαν εις βάρος του. Και μόλις σήμερα έμαθα ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δεν θα πάει στην έναρξη των Ολυμπιακών του Πεκίνου όχι για το Θιβέτ, αλλά "λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων". Έχει ραντεβού στο γραφείο...
Καμμία δικαιολογία δεν είναι τόσο ηλίθια όσο η επόμενη.
11/04 17:32  talbot
Για το αυθαίρετο,συμπαρίσταμαι.
Υπάρχει μια συντονισμένη επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες,πρώτα ο Άγγλος πρωθυπουργός,και τώρα ο ΓΓ ανδρείκελο.
Σας θυμίζω και το άρθρο της Λιμπερασιόν,για τη φλόγα της ντροπής (υπο νέα ιδιοκτησία).
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις