Ο Σφυγμός της Ημέρας
Φοίβος Καρζής


Της ημέρας
460 αναγνώστες
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009
10:00

Τετάρτη 15 Απριλίου – Μεγάλη Τετάρτη – και η επικαιρότητα της μέρας έχει όλα τα τροπάρια.

 

Έχει «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται» - στη Βουλή, αυτοπροσώπως ο Αριστοτέλης Παυλίδης που οδηγεί, περπατώντας πάνω στα κύματα, τη χώρα στις κάλπες. Για τον ίδιο έχει άλλο τροπάρι – νόμιζε όταν ήταν άνετος υπουργός πως θα έψαλλε το «Σε επί των υδάτων», αλλά τώρα έχει το «Κύριε ερχόμενος προς το πάθος».

 

Έχει, επίσης, «εξέδυσάν με τα ιμάτιά μου» - όπως θα ανακοινώσει ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, ότι οσονούπω θα μείνουμε ταπί και ψύχραιμοι.

 

Έχει ένα ωραιότατο ιδιόμελο, από τα αυριανά, το «λαός δυσσεβής και παράνομος», που θα εκτελεσθεί από χορωδία κατηγορουμένων για τη Ζήμενς.

 

Έχει τον αμνό που αίρει τις αμαρτίες του κόσμου – όχι έναν, χιλιάδες, τους χιλιάδες που έχασαν τη δουλειά τους και θα περάσουν φέτος ένα Πάσχα αγωνίας για το αύριο, με την ανεργία να είναι πια η πραγματικότητα για έναν στους δέκα εργαζόμενους και ο μεγάλος φόβος για τους υπόλοιπους.

 

Έχει ένα τροπάριο για τη χώρα και το πώς διαλύεται ένα όνειρο είκοσι χρόνων – το «πάσα η κτίσις ηλλοιούτο».

 

Και, στο βάθος, έχει κάλπες. Θα έχει περάσει το Πάσχα, αλλά να δεις που θα γίνει θαύμα και θα ακουστεί το «αι γενεαί πάσαι»…

Σχόλια

15/04 10:11  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Καλημέρα! Σκέφτομαι τελικά ότι δεν θα είναι και καταστροφή οι διπλές εκλογές, σε σύγκριση με το ενδεχόμενο να συνεχίσει αυτός ο θίασος να σέρνεται και να κρατιέται στην όποια μία ψήφο του κάθε απίθανου που κρατάει αυτόν τον άτολμο πρωθυπουργό από τα...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις